Megosztás:
|
wellness szálloda

Balatonfüredi szállás ajánlatok: Balatonfüred szállodák .hu

Balatonfüred: hotel ajánlatok, wellness akciók, balatonfüredi programok, vitorlás bérlés

Balatonfüredi szállodák keresése:

Loading

Programok Balatonfüreden

Korok fesztiválja

Minden évben május végén megrendezésre kerül Balatonfüreden a nagy sikerű Korok Fesztiválja. A rendezvény célja a hagyományok csokorba fűzése, újrafelfedezése és megtanítása a jövő nemzedék számára.

Történelmünk ékes példája annak, hogy a korok minden nehézségét a kultúra, a hagyomány őrzésével és tartásával élték túl őseink, hiszen hagyományaink egyben nemzeti kincsünk is, és ennek megőrzése a mi felelősségünk. A két napos rendezvényen a római kortól egészen a 19. századig terjedő időszakról láthatnak átfogó képet a fesztiválra látogatók. A hagyományőrző társaságok korhű ruhákban vonulnak fel és változatos bemutatók keretében ismertetik meg azt a korszakot, melyet képviselnek. A programok között szerepel a Táltos dobosok bemutatója, reneszánsz táncok, királyi lakoma, zenés táncjáték, ének együttes fellépése. Jöjjön el családjával, barátaival és legyen részese ennek az időutazásnak.

Korok fesztiválja - Balatonfüredszallodak .hu


Nemzetközi sirály táncfesztivál

Ismét megrendezik a Nemzetközi Sirály Táncfesztivált Balatonfüreden.
2010-ben 7. alkalommal rendezik meg a modern tánccsoportok jeles seregszemléjét.
A fesztiválon a tánc különböző műfajait képviselő gyermek, ifjúsági és felnőtt tánccsoportok mutatnak be változatos műsort, akik az ország egész területéről érkeznek.

Balatonfüredi Táncfesztivál - Balatonfüredszallodak .hu

Műfaji kategóriák: Klasszikus balett, karaktertánc, hastánc, modern tánc, színpadi majorette, rock and roll, disco, hip-hop.
A záró napi gálaműsorban láthatják a nézők a zsűri által kiválasztott legjobb produkciókat.


Balatoni hal- és borünnep

A több éve megrendezésre kerülő Balatoni Hal és Borünnep Balatonfüreden, Csopakon és Paloznakon különböző programokkal várja a kedves vendégeket. A hétvége során a programok középpontjában a hal és a bor áll.

Balatoni hal- és borünnep - Balatonfüredszallodak .hu

Csopakra már évek óta nagy tömegeket csábít a Horgászegyesületek csapat horgász és halászlé-főző versenye, ahol nem csak a horgászás módszerét leshetik el az érdeklődők, hanem az egyesületek által elkészített többféleképpen elkészített halászlevet is megkóstolhatják. A gyerekek snecihal fogó versenyben mutathatják meg horgásztudásukat. A kultúra iránt érdeklődők a Csopak Galériában kiállított műalkotásokat és a csopaki néptáncosok műsorát tekinthetik meg. A mozogni vágyó borkedvelők pedig az V. Nordic Walking Olaszrizling túrán látogathatják meg a csopaki pincéket. Töltsék Csopakon a hal és bor jegyében ezt a hétvégét!