Megosztás:
|
wellness szálloda

Balatonfüredi szállás ajánlatok: Balatonfüred szállodák .hu

Balatonfüred: hotel ajánlatok, wellness akciók, balatonfüredi programok, vitorlás bérlés

Balatonfüredi szállodák keresése:

Loading

Vitorlázás

Hazánk legnépszerűbb üdülőhelye, a Balaton vidéke számtalan lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Közép Európa legnagyobb tavaként nemcsak a strandolásra alkalmas vize, hanem a vitorlázás kipróbálására is. Mint a régi mondás is tartja "a Balaton szépsége a vízről látható igazán", ezért biztosítunk lehetőséget arra, hogy minél több ember megtapasztalhassa ezt egy vitorlás fedélzetéről.

A Vega Yachtsport teljes körű megoldást biztosít, hiszen 1992-óta működő cégünk Balatonfüred kikötőjében vitorlás oktatás, hajóbérlés, hajóépítés és hajójavítás szolgáltatásokkal foglalkozik. A külföldiek és magyarok körében is közkedvelt Balaton vitorlás programok ill. versenyek terén igen gazdag. A mi célunk az, hogy a vitorlázás Balatonfüred környékén bárki számára elérhető sport, hobbi és szórakozás legyen. Ezért hogy igényeit teljes mértékben kielégítsük, vitorlás oktatás keretén belül több kurzust indítunk kezdőtől a haladóig, rugalmas időbeosztással, egyénileg és csoportosan is. Ha pedig hajóbérlés szolgáltatásunk keltette fel érdeklődését, akkor szükség esetén hajóvezetőt is tudunk biztosítani. Hajóbérlés esetén nagy választékban állnak rendelkezésre Charter-flottánk különböző kategóriájú hajói, a kis jollétól a luxus yacht-ig. Továbbá ifjúsági táborokkal, versenyzői vitorlás ismeretek oktatásával valamint fejlesztő tréningekkel is foglalkozunk. Amennyiben ennél sokkal jobban hódolna a vitorlázás szenvedélyének, Balatonfüred területén elhelyezkedő gyártócsarnokunkban nagy tapasztalattal rendelkező szakembereink felépítik álmai hajóját.

Kékszalag vitorlásverseny - Balatonfüredszallodak .hu

Cégünk már több mint száz Balaton 25 vitorlás hajót készített, emellett hajóink közül a Balaton 295 típusú vitorlás elnyerte a Pannon Boat Show Legszebb Vitorláshajója címet.

Kékszalag vitorlásverseny

A hagyományos Kékszalag vitorlásversenyen a hajók a teljes Balatont megkerülik. A legnagyobb hagyományokkal rendelkező, leghosszabb európai tókerülő, 200 kilométer össztávú versenyt minden évben július közepén rendezik meg

A Kékszalag versenyt 1934 óta rendezik meg a Balatonon. A II. világháború előtt páros években futották a versenyt mindig más útvonalon. 1934-ben rendezték meg először a Kékszalag versenyt, - azóta csak a háborús évek maradtak ki a sorból. Először 1940-ben vitorláztak a hajók a mai útvonalon, mely mintegy 200 kilométer megtételét jelenti. 1947-ben újították fel a versenyt, ezután minden páratlan évben vetélkedhettek a hajók a leggyorsabbnak járó trófeáért. A versenyt 2001 óta minden évben megrendezik.

Kékszalag vitorlásverseny - Balatonfüredszallodak .hu

A máig is érvényes rekordot 1955-ben futotta Németh István és csapata - a Nemere II. nevű 75-ös cirkálóval 10 óra 55 perc alatt kerülték meg a Balatont. A legeredményesebb versenyző Litkey Farkas, aki 2000 óta minden évben elsőként futott be a célba.